Henkilövalinnat ja arvioinnit

Oletko valitsemassa uutta henkilöä? Mikä olisikaan tärkeämpää kuin löytää juuri oikea tekijä tehtävään?

Se oikea voi löytyä yrityksesi sisältä tai ulkopuolelta, ehdokkaita voi olla vähän tai paljon, voit palkata tutun tai tuiki tuntemattoman. Kaikissa henkilövalintatapauksissa kannattaa varmistaa ehdokkaan todellinen sopivuus tehtävään ja työyhteisöön.

Juuri sinulle sopiva paketti

Tarjoamme soveltuvuusarvioinnit henkilövalintatilanteisiin todella pitkällä kokemuksella ja vahvalla asiantuntemuksella. Räätälöimme henkilöarvioinnin aina asiakkaamme ja valintatilanteen mukaan. Meiltä et saa assistenttivetoista massatestausta kahdeksasta neljään, vaan täsmäpaketin joustavalla, testattavallekin sopivalla aikataululla, joko meidän toimistollamme tai yrityksesi tiloissa, ja kokonaan ammattilaisen vetämänä. 

Oletko pohtimassa organisaatiomuutosta tai miettimässä juniorien urapolkuja?

Räätälöidyt potentiaalikartoitukset auttavat näissä tilanteissa sinua tekemään oikeita päätöksiä. Selvitämme arvioitavien henkilöiden motivaatiotekijöitä, tulevaisuuden tavoitteita ja toiveita, kyvykkyysalueita, vahvuuksia sekä kasvupotentiaalia, ja tarjoamme sinulle puolueettoman näkemyksen tutuista henkilöistä - ehkä jotain sellaistakin, mitä et olisi tullut ajatelleeksikaan.  

Kokenut ammattilainen koko prosessin mukana

Kaikki henkilöarviointimme sisältävät valitun setin erilaisia tehtäviä, tarpeen mukaan ryhmätyötilanteen, ja aina ammattilaisen suorittaman haastattelun. Voit halutessasi osallistua tehtäväpaketin muokkaukseen tarjoamalla meille kyseiseen positioon sopivan simulaation tai kirjallisen tehtävän ainekset. Voit tulla mukaan omien ehdokkaidesi ryhmätilanteeseenkin, jos aikataulusi sallii. Myös haastatteleminen yhdessä asiakkaan edustajan kanssa on meillä mahdollista.

Henkilöarviointiprosessimme avainsanat ovat: Asiakaslähtöisyys, Avoimuus ja Asiantuntemus. 

Ota yhteyttä: 

Terhi Marttinen +358408491908 tai terhi.marttinen(a)hr.point.fi